preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 4. 2012.

Ukupno: 1424502
Ovaj mjesec: 7962
Ovaj tjedan: 2919
Danas: 16
 

Raspored školskog zvona

Trajanje sata – 45 min

Odmori – 5 minuta

Veliki odmor nakon 3. sata u trajanju od 15 minuta

Ujutro

  1. 7.30 – 8.15
  2. 8.20 – 9.05
  3. 9.10 – 9.55
  4. 10.10 – 10.55
  5. 11.00 – 11.45
  6. 11.50 – 12.35
  7. 12.40 – 13.20

Popodne

  1. 13.30 – 14.15
  2. 14.20 – 15.05
  3. 15.10 – 15.55
  4. 16.10 – 16.55
  5. 17.00 – 17.45
  6. 17.50 – 18.35
  7. 18.40 – 19.20
Priloženi dokumenti:
Raspored informacija.pdf

Vijesti

Zadnja mobilnost našeg projekta u gradu Modica, na Siciliji

U sklopu Erasmus + KA2 projekta ,,My Granny’s Dishes”, učenici i nastavnice naše škole boravili su u Modici, Italija od 22.05.2022. do 28.05.2022. Domaćin nam je bila škola IPS “Principi Grimaldi”, Modica (Ragusa), Italy

Sudjelovali su:

Marija Huzjak-Šaban, profesor engleskog i francuskog jezika, koordinatorica projekta

Mirna Trumbetaš, dipl.ing nutricionist  

Sebastijan Eldić, 2b razred

Mihael Busić, 2c razred

Rea Šekrst, 3h razred

Marin Mikulčić, 3f razred

Dario Pračinec Marinović, 2f razred

Luka Kobešćak, 2b razred

Na ovom linku ćete vidjeti kako je našu mobilnost doživio jedan od naših sudionika učenika na mobilnosti, Sebastijan Eldić 2B.

https://www.facebook.com/marija.huzjak.102977/videos/529549678861672


Učenici su aktivno sudjelovali u svim aktivnostima i dostojno predstavili školu i zemlju. Naša učenica Rea Šekrst pripremila je za natjecanje crni rižoto, kojim smo osvojili treće mjesto na natjecanju tradicionalnih jela.

Osim službenog dijela u slobodno vrijeme naučili smo puno o povijesti, kulturi i tradiciji naših domaćina u Italiji. Vidjeli smo i kušali razne talijanske specijalitete, a posebno bih spomenula jela kao što su: focaccia i cannelloni, lasagne, te razne tradicionalne slastice. Jeli smo domaću pastu sa razno raznim umacima i kombinacijama.

Prvo smo upoznali sam grad Modica, muzej i crkvu svetog Juraja, zaštitnika grada, te crkvu svetog Petra. Usprkos razornim potresima 1613. i 1693. godine, te poplavama 1833. i 1902. godine, Modica je sačuvala jednu od najljepših arhitektura u Siciliji, tzv. Sicilijanski barok. 

Inače, grad Modica poznat je po specijalnoj čokoladi zvanoj Cioccolato di Modica, nadahnutoj originalnim asteškim receptom za čokoladu, u kojem se koristi ručno mljevenje kakaovog zrna, što čokoladi daje posebnu, zrnatu teksturu i aromatičan okus.

Posjetili smo i prekrasni grad Sirakuzu, koji se nalazi na istočnoj obali Sicilije. Prisjetili smo se da je tamo rođen Arhimed grčki fizičar, astronom i jedan od najvećih matematičara starog vijeka. U Siracusi se nalazi kulturna, arhitektonska i umjetnička raznolikost od Antičke grčke do baroka. Taj grad poznat je po svojim drevnim ruševinama. Posjetili smo središnji arheološki park Neapolis, koji obuhvaća rimski amfiteatar, Teatro Greco i Orecchio di Dionisio, vapnenačku špilju u obliku ljudskog uha. 

Sve u svemu, jedno prekrasno putovanje i druženje, na kojem smo privirili u razna područja kulturnog života ove zemlje, te puno toga naučili. Bio je to jedan bogat splet gastronomije, povijesti, zemljopisa, stranih jezika, kuharstva, a bome i matematike, naročito preračunavanje valuta i zbrajanje koliko nam je još ostalo na kraju za suvenire i poklone našim prijateljima.

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marija Huzjak-Šaban   datum: 5. 6. 2022.

Tražilica



RCK - Industrija 4.0


 


 


 


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Lokalni mediji
 • Cityportal
 • VG danas

Službeno

Obrtništvo

Raspored sati
 • 25.tjedan
 • 26.tjedan
 • 27.tjedan
 • 28.tjedan
 • 29.tjedan
 • 30.tjedan

Tablice


 

Zakoni

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji





preskoči na navigaciju