2021-02-12 08:54:17

Provedena stručna edukacija u organizaciji obrazovanja odraslih

U organizaciji voditeljice obrazovanja odraslih Srednje strukovne škole Velika Gorica, Jadranke Bakule, u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica, 4. veljače 2021. godine održana je stručna edukacija za nastavnike elektrotehnike i strojarstva. Edukaciji je nazočilo dvadesetak nastavnika s time da je dio pratio nastavu putem video veze.  Kao i inače, teme su bile aktualne uz zanimljive predavače.

Prva najavljena tema iz toplinske tehnike, „Dizalice topline“, predavača Davora Ajstera djelatnika i direktora tvrtke Ajster d.o.o. iz Zagreba. Bilo je zanimljivo slušati o Dizalicama topline iz perspektive djelatnika tvrtke koja se bavi ugradnjom i održavanjem takvih sustava dvadesetak godina, poglavito onih za koje su zastupnici na tržištu Republike Hrvatske.

Druga tema „Električna i hibridna vozila“ više je nego aktualna tema. Takva vozila sve više dopunjuju vozni park u segmentu osobnih vozila, a predavač iz Elektrostrojarske obrtničke škole Zagreb, Mladen Miličević, dipl. ing. i više je nego zainteresirao sve nazočne o toj temi.  

Nadasve zanimljivi predavači, osim teorijskih sadržaja,  mnoštvo konkretnih praktičnih primjera, te na kraju lepeza pitanja od strane nazočnih nastavnika. Da bi se održala takva edukacija u vrijeme pandemije uz pridržavanje epidemioloških mjera pomogla je video veza u HD rezoluciji uz tehničku podršku strojarsko - elektro tima u sastavu nastavnika: Lučić, Repač, Majdak, Klarić - Kukuz, Lovrić, Šimeg. Po završetku susreta uslijedilo je ugodno druženje sa predavačima i naknadno informiranje javnosti na mrežnoj stranici škole sss-vg.hr i društvenim mrežama...foto... 


Srednja strukovna škola Velika Gorica