Raspored školskog zvona
Trajanje sata – 45 min
Odmori – 5 minuta
Veliki odmor nakon 3. sata u trajanju od 15 minuta
Ujutro
Popodne
Terenska nastava Zagorje i Međimurje
12. studenog 2024. učenici 1H (22), 2D (4), 2H(21) i 3H (19) kako bi povezali nastavne predmete s
izvornom stvarnošću išli su na terensku nastavu u Zagorje i Međimurje. Organizatorice terenske
nastave bile su nastavnice: Ljiljana Vidaković, prof., Sanja Pavišić prof., Katica Birek, stručni učitelj i
Mirna Trumbetaš, dipl. ing., voditelj terenske nastave. Tijekom jednodnevne terenske nastave
posjetili smo uljaru u Petrijancu blizu Varaždina, gdje su odslušali predavanje o proizvodnji bučinog
ulja, vrstama buča za proizvodnju ulja, te imali prilike organoleptički upoznati bučino ulje. Potom su
učenici posjetili skladište krumpira, u kojem su vidjeli kako se krumpir skladišti na moderan način te
su upoznati s vrstama krumpira i namjenom istih. Posjetom vinariji Cmrečnjak učenici su mogli
povezati Tehnologiju zanimanja i Enologiju s gastronomijom s izvornom stvarnosti. Upoznali su sorte
grožđa specifične za sjeverozapadnu Hrvatsku, način proizvodnje, čuvanja i njegovanja vina u Štrigovi
- Međimurju. Učenici su kao kulturnu znamenitost posjetili orgulje na vjetar na Mađerkinom bregu
gdje su odslušali međimurske popevke. Nakon ovog opsežnog formalnog dijela terenske nastave,
učenici su imali slobodno vrijeme za opuštenije razgledavanje Čakovca i njegovih znamenitosti.
Povratak je prema planu bio u večernjim satima, a učenici nisu krili zadovoljstvo, te odmak od
školskih klupa, ali sa skupljanjem znanja.
Food festival, projekt CITIES2030
Već treći tjedan nastavne godine, točnije 26.09.2024. učenici prvog razreda zanimanja kuhar i konobar, 1H bili su na prvoj terenskoj nastavi na manifestaciji Food festival, projekta Cities2030 u etno selu Novo Čiče. Organizator je bila nastavnica Mirna Trumbetaš uz Violetu Crnogaj i Blanku Kovač Walaitis iz VE-GO-RE, a pratnju u posjetu činile su stručne učiteljice Sanja Gršetić i Brankica Knezović.
Tijekom terenske nastave učenici su sudjelovali u radionicama kotlovine i pripremi šarana na rašljama, također su pripremali i štrukle.
Odslušali su predavanje gospodina Roberta Riplija o smanjenju otpada od hrane u organizaciji udruge Gastronomadi te su mogli čuti o različitim načinima zbrinjavanja i smanjenja istog. Na kraju posjeta učenici su imali prilike upoznati prehrambene navike u Latviji koje je predstavila jedna od članica projekta Cities2030 .
:: opširnije ::
Dnevni tisak |
Lokalni mediji |
• Cityportal |
• VG danas |
Službeno |
• Ministarstvo znanost... |
• Agencija za strukovn... |
• EUROPSKA UNIJA |
• Sabor RH |
• Vlada RH |
• CARNET |
• Zagrebačka županija |
• Grad Velika Gorica |
Obrtništvo |
Raspored sati |
• 1.tjedan |
• 2.tjedan |
• 3.tjedan |
• 4.tjedan |
• 5.tjedan |
• 6.tjedan |
• 7.tjedan |
• 8.tjedan |
• 9.tjedan |
• 10.tjedan |
• 11.tjedan |
• 12.tjedan |
• 13.tjedan |
• 14.tjedan |
• 15.tjedan |
• 16.tjedan |
Tablice |
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |