preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 4. 2012.

Ukupno: 1530093
Ovaj mjesec: 10955
Ovaj tjedan: 2773
Danas: 18
 

Raspored školskog zvona

Trajanje sata – 45 min

Odmori – 5 minuta

Veliki odmor nakon 3. sata u trajanju od 15 minuta

Ujutro

  1. 7.30 – 8.15
  2. 8.20 – 9.05
  3. 9.10 – 9.55
  4. 10.10 – 10.55
  5. 11.00 – 11.45
  6. 11.50 – 12.35
  7. 12.40 – 13.20

Popodne

  1. 13.30 – 14.15
  2. 14.20 – 15.05
  3. 15.10 – 15.55
  4. 16.10 – 16.55
  5. 17.00 – 17.45
  6. 17.50 – 18.35
  7. 18.40 – 19.20
Priloženi dokumenti:
Raspored informacija.pdf

vijesti

Kuhar - JMO Vijest ima dokument u privitku

Trogodišnja zanimanja

Učenici trećeg razreda završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje izradom i obranom završnog rada te time stječu srednju stručnu spremu.

Učenici trećeg razreda na kraju svog naukovanja polažu pomoćnički ispit te stječu pomoćničko zvanje.

Kuhar - JMO

Posao kuhara uključuje različite aktivnosti: naručivanje i preuzimanje živežnih namirnica, čišćenje, određivanje tehnologije pripremanja hrane, pripremanje namirnica i njihovu toplinsku obradu, podjelu hrane na pojedinačne obroke te garniranje i dekoriranje.

Kuhar priprema ili spravlja hladna i topla jela te kolače, prema dnevnim menijima ili jelovniku. Pri tome, poštuje recepte i količinske normative za upotrebu pojedinih namirnica u obrocima. Kuhari također pripremaju jela po narudžbi, salate, dressinge, tople napitke i jela poznatih svjetskih kuhinja.

Kuhar tijekom obavljanja poslova poštuje visoke higijenske standarde, pazi na higijenu i čistoću prostora i sredstava s kojima radi, te vodi brigu o skladištenju nepotrošenih namirnica. Nadalje, kuhar bilježi podatke za dnevni obračun upotrijebljenih namirnica, izdanih obroka hrane te kontrolira zalihe. Kuhari također brinu o održavanju strojeva i uređaja u kuhinji, kako bi oni bili ispravni i tehnički postojani.

Kuhar sudjeluje u pripremanju i sastavljanju jelovnika, dnevnih menija te u pripremi kalkulacija za određena jela i obroke.

Da bi uspješno obavljao svoj posao, kuhar mora pratiti novosti u struci i iste primjenjivati. Kada u poslu stekne dovoljno iskustva, kuhar sudjeluje u edukaciji novih zaposlenika.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nikica Repač  datum: 18. 4. 2024. 09:25
 


Tražilica



RCK - Industrija 4.0


 


 


 

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Lokalni mediji
 • Cityportal
 • VG danas

Službeno

Obrtništvo

Raspored sati
 • 1.tjedan
 • 2.tjedan
 • 3.tjedan
 • 4.tjedan
 • 5.tjedan
 • 6.tjedan
 • 7.tjedan
 • 8.tjedan
 • 9.tjedan
 • 10.tjedan
 • 11.tjedan
 • 12.tjedan

Tablice


 

Zakoni

Kalendar
« Prosinac 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji





preskoči na navigaciju